Skip to main content

(VER)BOUWPLANNEN? NEEM EEN BOUWCOACH ONDER DE ARM 

Al in een vroeg stadium kan BAS helpen bij de keuze van een geschikte architect. We overleggen mee met het studiebureau, de architect of aannemer om je ambities qua energie, duurzaamheid en budget te bewaken. Is er al een plan of voorontwerp? Na grondige analyse hoor je wat beter kan. Ga je voor bijna energieneutraal of passiefbouw? Of wil je wegens een krap budget louter aan de normen voldoen? BAS duwt, jij bepaalt de richting.

Voor kmo, overheid en non-profit. Gebruik onze expertise voor bouw en renovatie van bibliotheek, ontmoetingscentrum, zorgcentrum, sporthal, school, zwembad, magazijn, kantoor,...

REKEN OP DE KNOW-HOW VAN BAS BIJ VERGUNNINGSPLICHTIGE WERKEN MET BOUWPLAN

Het is niet altijd nodig om het volledig bouwproject te analyseren. Vaak volstaat detailonderzoek van een bepaald onderdeel zoals verwarming en ventilatie, hernieuwbare energie, warmteverliesberekening of mogelijkheden voor alternatieve energietechnieken (verlichting of warmtekrachtkoppeling).

Bij grotere werven zitten bouwheer, architect, studiebureau, aannemers... samen om een concept uit te werken en keuzes te maken over materialen en technieken. BAS biedt hier aanvullende expertise van duurzame technieken, materialen en planopbouw aan. Wij waken erover dat praktische overwegingen en budgetkeuzes niet ten koste gaan van duurzaamheid. Waar nodig onderzoeken we bepaalde aspecten in detail om het bouwteam te ondersteunen.

De bouwheer bezorgt ons het bouwplan in voorontwerp. Aan de hand daarvan analyseren we de planopbouw, voorgestelde materialen, isolatieopbouw en technieken. Ons gedocumenteerd verslag hiervan is een goede basis om de bouwplannen aan te passen met het oog op een energiezuinig, gezond, financieel en praktisch haalbaar gebouw.  

Bij EPB-plichtige bouwwerken nemen we de EPB-verslaggeving voor onze rekening. Het gaat hierbij om een correcte rapportage van o.a. de isolatie- en de energieprestatiegraad. Indien nodig sturen we de materiaalkeuze, isolatiedikte, gebruikte verwarmingstechnieken... bij om het gewenste eindresultaat te halen. 

Bij nieuwbouw is sinds 2016 ook ventilatieverslaggeving verplicht. Daarbij komt uitgebreide rapportering en opvolging kijken. Dit moet leiden tot een correct ontworpen en goed geplaatst ventilatiesysteem.

INTERESSE? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP!

 

RECENTE PROJECTEN

stookplaats

Energiebesparing bij scholen

Het ministerie van onderwijs heeft een overheidsopdracht uitgeschreven met als doel energiebesparing bij scholen te realiseren.

Lees meer
OLV kerk Poperinge

Energie audit OLV Kerk Poperinge

De kerkraad van de Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Poperinge heeft via Acasus aan BAS advies gevraagd om hun energieverbruik te doen dalen.

Lees meer
CLB Poperinge

CLB Poperinge

Het CLB is in Poperinge gevestigd in Rekhof 22, een gebouw van 1988. 

Lees meer
Sint-Bertinuskerk

Herbestemming kerk Bulskamp

De kerk St-Bertinus is thans weinig in gebruik.

Lees meer
Markt Diksmuide

Energiecoaching handelaren Diksmuide

Lees meer
OC De Galoye

PV installaties Heuvelland

Gemeente Heuvelland wil een aantal van hun gebouwen voorzien van hernieuwbare energie.

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten energiedoorlichting café

Energiedoorlichting café

De Weunwagne is een gezellig café in het midden van West-Vlaanderen.

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten atlantahal hooglede

Atlantahal

Een algemene doorlichting van de gevechtssporthal Atlanta leverde duidelijke voordelen op door de oude gasontladingslampen te vervangen d

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten energiedoorlichting kantoorgebouw

Energiedoorlichting kantoorgebouw

Team Account is een boekhoudkantoor in de Flanders Language village.

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten dorpshuis bassevelde

Dorpshuis Bassevelde

Een nieuw te bouwen dorpshuis bij het centrum van Bassevelde moet dienen als ontmoetingsplaats voor verenigingen en als dorpsrestaurant i

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten ben verbouwing tot studentenhuis en vrijzinnig huis in brugge

BEN-verbouwing tot studentenhuis en vrijzinnig huis in Brugge

Het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat in Brugge wordt door stad Brugge verbouwd tot een BEN-gebouw (bijna energie neutraa

Lees meer
BAS Bouwen referentieprojecten nieuwbouw voor speelpleinwerking Lo Reninge

Nieuwbouw voor speelpleinwerking Lo-Reninge

Op de site van de voormalige brandweerkazerne in Lo-Reninge komt een nieuw gebouw voor de gemeentelijke speelpleinwerking en de kunstacad

Lees meer